• Startsida

Kalvjakt för hundförare

Hundförarna får fortsättningsvis träna sina hundar och försöka fälla någon kalv, detta skall dock ske på ståndskall. På grund av snötillgång för tillgänglighet samt vargförekomst i de södra delarna där önskvärd kalvjakt skulle förläggas har jaktledningen beslutat att ändra dessa regler som uppkom på styrelsemötet.

Kalvjakt får bedrivas även i de norra delarna, dock med vissa förbehåll:

  • 1 kalv får fällas i Rådaheden-Borberget
  • 1 kalv får fällas i Stjärnsberg-Älgkoberg-Kampberg
  • 1 kalv får fällas i Brattbacken

Då dessa är fällda tar jaktledningen nya beslut. Kolla av med jaktledningen var älgkalvar kan jagas samt samsas med varandra i skogen.

 

Hundförarna får själva ombesörja hantering ur skog, flåning, hängning samt styckning så att köttet når en utmärkt kvalitet. Köttet skall distribueras ut enligt köttdelningslistor som Roger förfogar över.

Hälsningar

Jaktledningen

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna